Over FOUTHOUT

Ik maak bijzondere objecten en meubels van bijzonder hout. Hoe massiever, hoe beter. Ook al is dit hout vaak zwaar, log en bewerkelijk. Met veel tijd en liefde hergebruik ik gered hout. Van gebruikte kerkbanken tot een oude vloer, van boomstam tot uit de mode geraakte tafel. Door FOUTHOUT te schuren en polijsten zie je alle verkleuringen, lijnen en noesten. Zo geeft het materiaal en de geschiedenis altijd een karakter aan de objecten die ik maak.

Het creatief hergebruiken van FOUTHOUT betekent nieuw leven blazen in een oud verhaal. Wanneer het materiaal samenkomt met het verhaal van de nieuwe eigenaar, ontstaat een uniek object.

Welk FOUTHOUT ik gebruik

Er is genoeg hout en ander materiaal te vinden om objecten te blijven maken. Dit wordt ook wel urban mining genoemd, het herwinnen van afgedankt restmateriaal en sloophout en het terugvinden van oude waardevolle voorwerpen uit slooppanden, containers en bossen. 

Van de resten van FOUTHOUT maak ik tafelbladen of snijplanken, de bast en kleine onbruikbare stukjes stop ik in de houtsnipperkachel. Het overgebleven zaagsel gaat naar de kippen, konijnen en visrokerijen. Zo gaat er vrijwel niets verloren. 

Ook de afwerking met lak of olie zoek ik zoveel mogelijk in giften en overblijfselen. Denk aan afgedankte blikken van particulieren of de gemeente. De zogenaamd onverkoopbare blikken met bijvoorbeeld een deukje bij de groothandel zien bij mij (opnieuw) het daglicht. 

Welke objecten ik maak van FOUTHOUT

Wat voor objecten kun je verwachten van een kunstzinnige maker die FOUTHOUT gebruikt? Van tafels en kasten tot snijplanken, magazijnhouders en laptopstandaards. Ik maak objecten in allerlei vormen en maten.

Benieuwd naar de objecten van FOUTHOUT?

Er is een klein aantal meubels beschikbaar uit voorraad. Neem contact met me op wanneer je een kijkje wilt nemen of iets op jouw maat van FOUTHOUT wilt. 

Kennismaken?

Bel of WhatsApp

Peter van Eijsden

06 – 46 44 14 03

Stuur Peter gelijk een mailtje

Werkplaats Fouthout

De Biotoop
Kerklaan 30 D
9751 NN Haren

Openingstijden

Op afspraak

Email

peter@fouthout.nl